Het grote Kamperen op je motor deel 4 met je zak op de mat.

Rare vraag: mijn Transalp 700 heeft binnenbanden uiteraard. Ik ga misschien een wat verre kampeertrip maken in juli, misschien wel nr de Noordkaap of Spaanse Pyreneeën/Banderas Reales.
Bij een evt lekke band zie ik niet zitten deze zelf te plakken. Stel ik koop zo'n compact motorbanden-oppomp ding (bij motorshop), dan kan ik bij een wat kleinere lek de motorband oppompen en naar een garage rijden, desnoods vaker pompen.
Ik heb wel een pechhulp Europa verzekering: dus kan ik ook bellen en wachten natuurlijk....
Ik rij geen single tracks, soms wel wat onverhard.
Wat is wijsheid?
Ik heb zelf Rideon in de banden van mijn Africa Twin zitten (grote zus van de Transalp). Naar mijn weten nog nooit hoeven te gebruiken, maar het is in ieder geval goed voor mijn gemoedsrust.

Wel eens geprobeerd om zelf banden te wisselen met bandenlichters, maar dit ging steeds mis op het laatste hapje. (lek)
Daarom nu Rideon.
 
Vaak heb je bij bandenreparatiesetjes gaspatronen waarmee je de banden op kan pompen.
Ik heb zelf meestal een minipompje op 12v mee. kan je onderweg ook nog wat bijpompen, mocht dat nodig zijn.
Ik heb niet deze, maar wel dit idee.
Amazon.com
 
Ik heb een mini handpompje mee, in een paar minuten heb je de band op spanning, valt best mee. Weegt weinig, is klein (past onder het zadel) en geen gehannes met opladen of dat ie leeg is. Zo'n ding die ook wel voor Mountain Bike wordt gebruikt denk ik.
 
Ik heb ook zo'n elektrisch mini-pompje.
Deze komt van de Action. Paar euries.
Ik heb 'm 1x geprobeerd of het wel werkte. Dat deed die wel.
Echter wel heel veel herrie wat er af komt. Ik heb ook weinig vertrouwen in een lange(re) levensduur.

Ik denk bij gebruik in deze Canada-trip dat het wild 5km om je heen snel gaat wegvluchten.
 
Ik heb een paar jaar geleden besloten dat ik niet wilde vertrouwen op zo'n electrisch mini-pompje en heb daarom toen deze Lezyne high-capacity gekocht. Gemaakt van superdegelijk aluminium. De ingebouwde drukmeter zou ik een tweede keer niet meer als optie aanschaffen, ik vond 'm niet nauwkeurig genoeg en gebruik daarom gewoon nog mijn analoge drukmetertje met TüV keur (voor wat het waard is). Deze Lezyne kost behoorlijk wat meer dan zo'n 12V pompje maar hij doet het altijd en in geval van nood sla je er nog een beer de tanden mee uit z'n bek ;)

20240203_143831.jpg
 
Laatst bewerkt:
Nou, ik ga dan toch liever in de tweepersoons warme slaapzak van @Tmanneke whahaahhahah als ik dan echt moet kiezen, wordt van de zomer misschien wel anders hoor whahahhahah dan er bij ben heul tevreden met mijn eigen spullekes ook hoor.
 
Waar ik nu vooral tegenaan loop zijn openingsdata van campings. Velen gaan pas ergens in de eerste week van mei open. Is er ergens een site die jullie gebruiken waar ik openingsdata als criteria op kan geven.

Iemand hier ervaring met Foxycamp? Wat ik vind erg motorminded maar hier nog niemand er over gehoord: Startpagina
 
Ik heb Archies gebruikt maar ook andere zoals Acsi maar het beste bevalt nog google maps. Dan krijg je een overzicht, recensies, prijzen, adres en telefoonummer. Ik heb afgelopen zomer regelmatig op niet correcte locaties gezocht die gewoon niet klopten en met google maps ging het eindelijk probleemloos. Nog wel eens een camping niet kunnen vinden maar dat was denk ik meer een soort vrijwilligerscamping op een strand. Denk zelfs gewoon een grasveldje met misschien een toilet in zo'n houten hokje.
 
Vorig jaar was er sprake van dat Archies niet meer bijgehouden werd.
Ik heb het nog op mijn mobieltje staan en het stikt van de campings maar of het allemaal klopt weet ik niet.
Iemand een idee hoe het zit?
 
Grijs is nu gesloten. Paars zijn campings die je favoriet hebt gemaakt. Oranje en rood zijn campings met speciale voorwaarden, ik dacht oranje voor naturisten en rood dat je lid moet zijn van een organisatie.
Groen is de standaardkleur. Ik heb altijd het vinkje aanstaan dat ik alleen kleine campings zie.
 
Vorig jaar was er sprake van dat Archies niet meer bijgehouden werd.
Ik heb het nog op mijn mobieltje staan en het stikt van de campings maar of het allemaal klopt weet ik niet.
Iemand een idee hoe het zit?
Volgens mij de app nog wel, maar de rest niet meer. Voorheen kon je nog die poi bestanden downloaden maar dat kan niet meer en de website doet het ook niet meer. Archie zat hier ooit ook op het forum, maar ik weet zijn nickname niet
 
Terug
Bovenaan Onderaan