2006-2011 Stoner vs Rossi

Beetje tricky topic, dit... 't Is natuurlijk niet populair om te zeggen dat iemand anders beter is dan Rossi, en zelfs al pak je de cijfers erbij komen de woorden "als" en "dan" ineens tevoorschijn.

In de MotoGP staat Rossi bekend als de GOAT - Greatest of All Time. Maar op dit moment staat Casey Stoner bekend als de beste coureur van het 800cc tijdperk. Wat mij betreft kunnen die twee "titels" best wel naast elkaar leven. Stoner en Rossi hebben elkaar vaak genoeg verslagen op allerlei verschillend materiaal, in verschillende omstandigheden, op verschillende leeftijden (ook belangrijk) en verschillende punten in hun carrière.

De vergelijking is eigenlijk net zo krom als dat je Rossi en Agostini gaat vergelijken, of Stoner en Doohan. Het enige verschil is dat Rossi en Stoner nu nog tegelijkertijd rijden, maar eerlijk is eerlijk: je vraagt je ook niet af of Pedrosa van nu beter is dan Capirossi toen! Andere tijden, andere maatstaven, andere resultaten..?

Als er iemand is die we op dit moment kunnen aanwijzen als de opvolger van Rossi, in de zin van dominantie in de MotoGP, dan is het Stoner wel die daarvoor in aanmerking komt. Alleen hij stijgt zo boven de rest uit als dat Rossi dat heeft gedaan. Als Rossi fan kan ik daar wel mee leven (heb geen keus ook). Zolang we het maar niet over persoonlijkheid gaan hebben. :X

Mooi gesproken.

Cijfertjes al goed en wel maar ieder supportert met emotie, persoonlijk heb ik zelf geen voorkeur hoewel ik graag naar motogp kijk. Een Barbera, Bautista, Spies, Hayden ennog vele andere heb ik wel boontje voor maar zolang de race maar spannend is en moge de beste winnen :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan