Reis van Nederland naar Zuid Afrika - Reismaatje gezocht!

Ronaldterh

MF'er
12 sep 2009
217
1
29
Haaksbergen
Bezoek site
Goedemorgen mede motorrijders,

In 2011 heb ik een half jaar afgestudeerd in Kaapstad. Deze stad, maar ook met name het land heeft me sindsdien enorm getrokken. Toen ik weer terug was in Nederland heb ik het plan gemaakt om met de motor vanuit Nederland naar Zuid Afrika te rijden. Na een aantal vakanties terug naar Zuid Afrika (maar ook Namibië, Botswana, Swaziland, Lesotho) is dit plan nu wat concreter geworden. Vorige week heb ik nog een week offroad gereden in de buurt van Kaapstad (onder andere de Swartbergpas, Die Hel en Baviaanskloof).

Ik heb 3 maanden vrij genomen in 2020 (Juni, Juli, Augustus) en wil binnen 9 á 10 weken over zijn in Kaapstad, zodat daar nog tijd is om wat te relaxen.

Het idee is om zo licht mogelijk te reizen en onderweg waar mogelijk te kamperen. De route staat nog niet vast, ik ben e.a.a. aan het uitzoeken qua veiligheid in bepaalde landen. Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar de westkust (Marokko, Mauritanië, Senegal, Guinee, Ivoorkust, Ghana. Vanuit daar is het even kijken of ik doorrij, of een stuk ga vliegen naar Gabon. Hiermee skip ik de volgende landen: Togo, Benin, Nigeria en Kameroen.

In 3 maanden moet dit prima te doen zijn! Alleen rijden heb ik helemaal geen problemen mee, maar gezien de afstand, tijdsduur en route lijkt het me gaaf om dit samen met iemand te doen. Met 2 personen is het gewoon veiliger en leuker reizen, vandaar ook dit bericht!

Wat meer informatie over mezelf:
Ronald, 29 jaar, woonachtig in het mooie Twente. Ik rij nu 10 jaar motor, heb inmiddels verschillende motoren versleten. Ik rij momenteel op een R1200GS Adventure LC uit 2014. Deze motor vind ik echter te zwaar voor de reis, ik ben van plan een lichtere motor aan te schaffen. Ben nog een beetje aan het twijfelen tussen de KTM 790 Adventure R, Tenere 700 of een KTM 990 Adventure R. De komende maanden ga ik me hier op richten. Ik hou van sightseeing, maar ben zeker niet vies van af en toe flinke afstanden af te leggen.

Als het je wat lijkt om dit avontuur samen met me aan te gaan, hoor ik het graag!

Groeten,
Ronald
 
  • Like
Waarderingen: Adriano

Adriano

MF veteraan
Donateur
3 jan 2006
10.432
729
72
Maassluis
Bezoek site
de serie "Long Way Down" met Ewan McGregor en Charly Boorman heb ik op dvd, geweldige trip ook naar Kaapstad. Die reden via grens met Somaliė. Vergt wel goede voorbereiding. Succes.
 

Kanariepiet

MF veteraan
5 mrt 2012
1.654
1
Klink heel vet. Helaas denk ik niet 3 maanden vrij te kunnen nemen. Ben zelf wel in zuidelijk Afrika geweest (met auto/vliegtuig). (ZA, NAM, BOT, ZIM) Ga je van genieten. Neem veel water mee.
 

Janenjoep

MF veteraan
21 jun 2010
2.054
47
Sittard
Bezoek site
Afrika lijkt me prachtig; heb alleen ervaringen met reizen naar centraal Azie. Wat ik wel zou overwegen is om een motor te nemen die ze echt overal kunnen repareren, dus niet zo'n hele moderne... Mijn keuze zou een Transalp of oude Africa Twin zijn (ook Yam super Tenere 750 is een sterke kandidaat met een gruwelijk sterke motor). Anyhow, heel veel plezier!
 

alchemist_GS

MF'er
20 sep 2018
36
8
uit ervaring kan ik zeggen enkele landen aldaar te vermijden....

Dat gezegd, het lijkt me een gaaf Avontuur!
 

Grandia

gewone gebruiker
Donateur
27 jun 2006
23.890
28
Amsterdam

Deze kerel is momenteel op weg naar Kaapstad, via de oostkant. Dat scheelt een hoop grensovergangen vergeleken met de westkant (en dus een hoop tijd). Ik ben zelf net terug uit Angola, ook geen makkelijk land om binnen te komen met een buitenlands voertuig heb ik gemerkt.
 

350-v-twin

Die hard MF'er
12 aug 2004
476
13
den haag
Bezoek site
Geweldig plan!! Op YouTube staan filmpjes van dergelijke reizen. In 1 ervan wordt gesproken over een "carnet" voor de motor, soort van paspoort voor je tweewieler. Misschien heb je die ook nodig?

Wens je alvast véél voorpret toe en uiteraard een voorspoedig reis. Blijf uit de handen van extremisten!