Motorcross is ook motorsport

MX of Nations in Amerika live te zien op de NOS

Aankomend weekend wordt de grootste wedstrijd van het jaar verreden in het Amerikaanse Red Bud.
103710.jpg


De beste drie rijders van ieder land gaan in de MX of Nations tegen elkaar strijden om de Chamberlain Trophy.

TeamNL is de laatste twee edities tweede geworden en komen ook dit jaar met een sterk team aan de start: Jeffrey Herlings, Calvin Vlaanderen en Glenn Coldenhoff.

De NOS heeft ons het positieve nieuws gebracht dat ze aanstaande zondagavond alle drie de manches live zullen uitzenden op de website www.nos.nl. De uitzending wordt van commentaar voorzien door Sebastiaan Timmerman!
 
ja uitgesteld op eurosport, als je tenminste tegen de reclame en onkundige waardeloze commentator kunt. Anders mxgp tv, kost je 25 euro voor het hele weekend
 
Cairoli juist de kwalificatie gewonnen van de mxgp klasse, Herlings kopstart maar gleed weg, van de allerlaatste plaats terug naar drie, klein beetje mazzel met enkele uitvallers; Desalle en Tomac. Maar verder absoluut wereldklasse van Herlings
 
mx2 qualificatie; 1 Ferrandis, 2 laurence 3 jocobi.
Belgie en usa op dit moment naar B finale, Barcia en Van horenbeeck hebben werk in de open klasse. als die het ook heel slecht doen, zijn de titel en podiumlanden, buiten Nederland ook een titel/podiumland; uit de running en mogen ze enkel de B finale rijden.
 
Coldenhof heeft de open klasse gewonnen voor Barcia en Van horenbeeck
Dus de A finale gelukkig toch voor de usa en Belgie.
Maar wat een klasse van Coldenhof,
Persoonlijk zie ik Nederland zonder grote tegenslagen de mxo titel pakken.
 
Coldenhof heeft de open klasse gewonnen voor Barcia en Van horenbeeck
Dus de A finale gelukkig toch voor de usa en Belgie.
Maar wat een klasse van Coldenhof,
Persoonlijk zie ik Nederland zonder grote tegenslagen de mxo titel pakken.
Ga er maar vanuit dat team USA er vandaag wel zal staan hoor. Met een beetje geluk kan Nederland zeker winnen. Het is vooral belangrijk dat Calvin Vlaanderen minimaal 1x een goede start kan pakken zodat hij een goed resultaat neer kan zetten.
 
Het is wel redelijk zanderig, iets wat de usa mannen niet zo goed kunnen, en de Nederlanders wel,
 
Pastrana, Windham en Sipes, juist een super B finale gereden, zijn nu alsnog gekwalificeerd voor de A finale; Super toch
 
Dat zou inderdaad ideaal zijn,.. zou gewoon lekker naar binnen komen voor nieuwe bril.. dat deed die engelse gister ook en dat kost nog niet eens zo veel tijdl.
 
jammer, maar Vlaanderen kon niet meer aan de start komen met een oog probleem, Maar wat een prestatie van Coldenhof dit weekend, werkelijk superieur.
Herlings ook weer ongelooflijk.
Ondanks de ongelooflijke pech van team Nederland, toch de 3de plaats in de eindstand van de mxo. RESPECT
 
Terug
Bovenaan Onderaan