Het grote Wat ik onderweg meegemaakt heb topic #23

SadBunny

HappyKoala
Donateur
22 jan 2012
7.378
1.135
Amsterdam
Weer een argument voor mijn idee dat emailtjes/berichten aan een kenteken kunnen sturen super handig zou zijn. Ik bedacht dat voor het eerst toen ik een keer een auto van een vreemde zag waarvan een achterlicht stuk was. Inmiddels heb ik al heel vaak gedacht: goh, kon ik dit maar even laten weten!
Precies. Maar then again, als dat zou kunnen zou iedereen voor elk constructief mailtje natuurlijk tien doodsbedreigingen krijgen, dus misschien maar beter van niet.

Een ander geval is: waar verwacht je als motor ruimte op een weg met 1 rijstrook, links of recht?
De fout begint bij het verwachten. Je hebt nou eenmaal te accepteren wat je krijgt - ze zijn niet verplicht om ruimte voor je te maken of zo. En wat handig is is per stuk weg verschillend, en dan ziet iedereen het ook nog verschillend (zowel de ruimtemakende blikkers als de anticiperende motorrijders), dus ja... Eigenlijk weinig over te standaardiseren, I guess.

Omdat de meningen er over verschillend zijn is het dus beter om het vast te leggen: Altijd rettungsgasse.
Dat kan alleen als er ook altijd plek is voor rettungsgasse, en het dus niet afhangt van het inschattingsvermogen van de gemiddelde NL spitspiloot wat waar op welke weg mogelijk is, want de NL spitspiloot is gewoon niet bezig met ruimte maken, vooruit kijken en doorstroming. Zie het gedrag in voorrangssituaties en kruispunten: "ik ga er gewoon vast pal middenop/voor staan, dan hoef ik tenminste niet op anderen te wachten" en "het is groen dus ik rijd op, punt". Laakbaar gedrag, zeker, maar eerst dit meer ombuigen is echt nodig voordat je zo'n maatregel als verplichte rettungsgasse invoert. Daarbij is er op de plekken waar in NL altijd file staat al veel meer rekening gehouden met hulpdienstendoorgang, met brede vluchtstroken en best goed werkende rijstrooksignalering (afkruisen rijstroken en zo). Kortom, ik zie het toch niet zitten.

Nee joh, straks scheuren de brutaalste automobilisten er ook doorheen.:?;)
:^ en dat.
 
  • Like
Waarderingen: Henri-Alexander

nomko

BMW R1200RT (bj. 2007)
25 feb 2019
469
288
45
Den Haag
Er is ook zo iets als te veel ruimte maken voor motorrijders... Ik waardeer natuurlijk de intentie, maar bijna de berm inrijden is ook weer niet goed.

Ik wil dan ergens wel bedanken, maar ik wil het ook niet stimuleren, dus ik doe meestal maar niks... Ervaringen?
Of wat ik wel es meemaak in Den Haag voor een stoplicht dat ze me de ruimte willen geven door met de wielen stram tegen de stoeprand aan te rijden...
 

*Jan*

ZRX 1100 R
Donateur
2 dec 2010
17.308
4.739
58
Apeldoorn
Vanmorgen een motorrijder die van re. erg vet door rood kwam,vervolgens met knipperlichten die gewoon bleven branden als hij ze aanzette afsloeg ,remlicht bleef ook nog ff nabranden, hij reed langs het kanaal ,daar had hij t hok ook in kunnen gooien ,als je met zulke rotzooi op de weg zit |( .
t geheel zag eruit als iemand die t allemaal geen ene fok interesseerde
 

No-geranium

Iets wat niets kost mag je gul mee zijn.
Donateur
3 apr 2019
20
20
Woerden
Vanmorgen op de Lekdijk gereden van Schoonhoven, ja dat mag vandaag😜 naar Vianen en geen motorrijder tegengekomen 🤔
 

Motor94

MF'er
9 jan 2016
184
38
Op de motor een busbaan oversteken terwijl het busbaan stoplicht niet oranje knipperde. Met oordoppen in een en helm op worden die bussen toch wel erg stil, de toeter van de bus hoorde ik gelukkig nog wel, want het scheelde niet veel of ik zat naast de bumper vliegjes. Goede herinnering om voortaan toch weer wat beter te kijken en niet blind te vertrouwen op stoplichten.
 
  • Wow
Waarderingen: BMW-Wouter

Deeffox

MF veteraan
Donateur
24 jan 2018
2.748
1.518
33
Dordrecht

SadBunny

HappyKoala
Donateur
22 jan 2012
7.378
1.135
Amsterdam
Ik vind jouw reactie eerder dikdoenerij dan af en toe wat Engelse kreten ergens tussendoor gooien.
Ach, Max en ik kennen elkaar al een tijdje, soort van. Mijn willekeurig gebruik van Engelse termen en/of anglicismen is in zijn ogen dikdoenerij, en dat weten we al best lang, want af en toe kan hij zich niet inhouden en moet hem dat weer even van het hart. Maar ik heb al meer dan eens uitgelegd dat dat voor mij natuurlijk taalgebruik is, en daar mag hij het verder mee doen *O*
 

BMW-Wouter

Die hard MF'er
11 aug 2018
571
272
60
Schiedam
onderweg ergens in duitsland mn kenteken kwijtgeraakt.
Was halverwege naar luxemburg dus ben maar weer terug gegaan
Dat is wel lullig
Zat de kentekenplaat met twee klodders zwarte polymax vast of zat deze in zo'n zwarte houder en is die afgebroken van het beugeltje?

1397600

Voortaan twee gaten in de kentekenplaat en vastzetten met:
1397604 1397601
 
Laatst bewerkt: