Tips voor de omgeving La Roche en Ardenne

Horn

MF veteraan
24 mei 2019
1.205
2.651
Over een kleine 2 weken voor de eerste keer een toerrit met overnachting in La Roche en Ardenne.
Heen vanuit Zuid Limburg via de Planck naar het meer van Gileppe, Spa, Aywaille, Coo, Houffalize en La Roche.

Tochtje van een kleine 3 uur exclusief stops om van het natuurschoon te genieten, terrasjes etc.
Dit zonder GPS of smartphone, dus gewoon old skool op de borden rijden ( geen snelweg)

Na aankomst willen we in de omgeving van La Roche nog wat leuke weggetjes opzoeken...heeft iemand nog tips over welke weg de moeite waard is ?
Ik zag bijv. op Youtube een stukje van Dinant naar La Roche ( kan uiteraard ook andersom gereden worden)....maar je zit vanuit La Roche ook snel in Luxemburg....

Keuzes, keuzes...

Hoor graag van jullie.
 
Je zou vanaf Boullion de Semois en later de Maas (Franse Ardennen, ri Givet) kunnen volgen. Je komt dan door diverse leuke plaatsjes. Kijk als je in Frankrijk bent wel goed om je heen, want ze zetten je graag op de bon. Of richting Wiltz-Kautenbach in Luxemburg en dan naar het noorden bewegen is ook zeker geen straf.
 
Lachen...beiden plaatsen had ik al wat verder uitgediept...Zowel Boullion als Wiltz...neig toch meer naar de Luxemburgse kant ( aangeboren antipathie tegen Frankrijk, vraag me niet waarom) :)
Dank je wel...ik ga Wiltz-Kautenbach in de route opnemen :]
 
Hoi, ik zou zeker Luxembourg doen. Wegen zijn net biljartlakens en je hebt super mooie bochtige wegen.
Een aanrader is lac de la haute-dure, dit is een meer waar je heerlijk motorwegen hebt en goed kan eten 😉.
Mocht je bij boullion blijven dan zou ik ook het meer van de Semois volgen. Supermooie omgeving en ook hier kan goed vertoeven.
Ik zou zeggen have fun
 
Dank je wel !
Lac de la Haute- Sure toegevoegd aan de route.( lees; stuk papier met plaatsnamen)
Als de weergoden een beetje meewerken gaat dat "have fun" zeker lukken
 
Ik hoop het voor je, ik kom net terug uit de vogezen en het zwarte woud en dat was helaas nie best 😢
Mocht je toch nog een Garmin regelen heb ik wel mooie routes voor je. Greetz
 
lac de la sure is schitterend en mooi asfalt maar let wel op je snelhijd de controle is toegenomen omdat erg veel mensen uitwijken naar luxb
veel motorijders kom je er tegen
al rij je een km te hard van 0 tot 15 km is 48 euri
van 15 tot 30 km te snel is 340 euri en corectie hebben ze niks mee van doen
 
Ik kkan geen onbeperkt aantral punten plaatsen in maps maar zo ziet mijn ideale dagtripje er ongeveer uit vanuit Oosterhout. De weg vanuit Namen omlaag tot aan Revin is geweldig! Vanuit daar kun je een heel mooi stuk langs de SEmois (of door de Semois want zo heet het gebied ook) rijden. Vervolgens via Esche Sur Luxemburg in langs het meer, en dan via Goelesmuhle naar Vianden. De geweldige weg naar Dasburg en zo in het noorden van Luxemburg na getankt te hebben via N68 via Vielsalm, via Trois-ponts, Coo naar Luik om door Luik te rijden en dan de snelweg weer op te schieten...

Zoals jij het schrijft precies andersom... het kan in 1 dag.
 
Dat kunnen toch altijd van die vakantiegevoel dompers zijn....die snelheidscontroles met bijbehorende prent.
Gelukkig houd ik me altijd aan de max. aanbevolen snelheid.... O-)
 
David, je kunt veel in 1 dag rijden, het gaat me vooral om het beleven....leuk plekje ? even stoppen...ik heb gewoon een aantal plaatsnamen opgeschreven en hoe we daar naar toe rijden...zien we wel...in ieder geval de snelwegen vermijden.
Rijden we verkeerd, draaien we om....relaxed...😎
 
Oh dat doe ik ook zeer zeker wel. Broodjes mee, lekker stoppen in de berm, genieten van het uitzicht, fotootje maken. Maar geen ellenlange lunchpauzes en zitten wachten in een restaurant. Op zo'n dag gewoon lekker eigen broodjes en of snackbar / broodjeszaak.
Mijn dagtripje is om puur om mijn favo wegen aan te geven in die omgeving.
 
Nee....inderdaad...geen ellenlange lunchpauzes...gewoon ergens in het gras zitten...lokale bezienswaardigheden even bekijken ( kastelen, mooi natuurschoon) en natuurlijk genieten van elke meter die onder je banden door vliegt.
Het s'avonds daarentegen....mag er best bourgondisch genoten worden...lekker eten, biertje, slap ouwehoeren..
 
Zo, het aftellen is begonnen....vandaag rugzak inpakken, ketting smeren, bandjes checken, voltanken ( waarschijnlijk nog een stukkie rijden) en dan morgenvroeg richting de Ardennen.
Mooie weersvoorspelling....TOPPIE !!
 
Eerst het goede nieuws::t
La Roche is heel mooi startpunt om routes te gaan rijden.
Luxemburg: Esch sur Sure met barrage, Kautenbach is al genoemd. Ook (omgeving) Vianden en Müllertal zijn een bezoek wel waard.
In België is naast Ardennengebied de Gaume als geheel wel leuk om te rijden. Heel rustig met oa Bouillon (leuk) en de Maas Givet.
Ben zelf iha een fan van Frankrijk, maar bij Bouillon net de grens over vind ik vrij saai gebied.

Overigens is mijn ervaring dat snelheidscontroles in F niet zo erg zijn als wordt gemeld. Zeker wel opletten!
Ja gaat natuurlijk niet veel te snel langs flitskasten die langs de weg staan.(de meeste kasten zijn leeg) Dan toch kom je aan de beurt.

O ja, ook nog slecht nieuws:
Als je gaat kamperen ga dan zeker NIET naar camping 'de l'Ourthe'. :X
De beheerder loopt over alles te zeiken (2017) behalve over zijn niet-verharde blubberpaden na een regenbui. En....en.....,eeeeh, Laat maar verder!
Nee, ik ga geen review schrijven, (zoek de kritiek zelf maar op) maar kan wel zeggen dat 't zo ongeveer de slechtste camping is waar ik de laatste jaren heb gestaan. En dan kom ik toch op heel veel verschillende campings in meerdere landen. Vaak ieder jaar wel meer dan 15. Advies: Daar wegblijven!!

Maar OKE, je gaat zeer wrs ergens anders kamperen, dus een heel goede reis gewenst!!!
 
Laatst bewerkt:
Ja, te laat !! ;)

Tripje is goed bevallen, hebben leuke routes gereden, vooral in de omgeving van La Roche, gewoon zonder te plannen wat rond gereden.
Wat wel opviel was de slechte staat van het wegdek, met name tussen La Roche en Houffalize...het bordje Route Degradee zijn we toch wel erg vaak tegengekomen in de regio...de ene keer wat gaten en scheuren, de andere keer een compleet afgeschraapte weg waarbij je continue aan het spoorzoeken was.

Op de terugweg via Luxemburg was gelijk duidelijk dat het wegdek hier wel van goede kwaliteit is, zelfs in de buitengebieden.

Verder goed gegeten, gedronken, wat bezichtigingen gedaan ( ruïnes, musea, stuwdammen), geen problemen gehad met de motor, dus toppie 👍
 
Ik kkan geen onbeperkt aantral punten plaatsen in maps maar zo ziet mijn ideale dagtripje er ongeveer uit vanuit Oosterhout. De weg vanuit Namen omlaag tot aan Revin is geweldig! Vanuit daar kun je een heel mooi stuk langs de SEmois (of door de Semois want zo heet het gebied ook) rijden. Vervolgens via Esche Sur Luxemburg in langs het meer, en dan via Goelesmuhle naar Vianden. De geweldige weg naar Dasburg en zo in het noorden van Luxemburg na getankt te hebben via N68 via Vielsalm, via Trois-ponts, Coo naar Luik om door Luik te rijden en dan de snelweg weer op te schieten...

Zoals jij het schrijft precies andersom... het kan in 1 dag.

Ik heb zoiets voor aanstaande zondag op de planning staan vanuit Tilburg.
Lijkt me wel een mooi rondje inderdaad.
 
Van La Roche naar Dochamps en weer terug. Een grote racebaan met schitterende opeenvolgende brede bochten. Zorgen dat er geen autos voor je zitten en dan gummen.

edit: te laat zie ik nu
 
  • Leuk
Waarderingen: Horn
Terug
Bovenaan Onderaan