Vietnam

Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijk restaurants

Evenals vorig jaar is Minh’s zus over uit de US. Vorig jaar trakteerde ze de familie op een etentje in het restaurant van het Sheraton hotel, dit jaar was het Sunrise hotel de keuze. En ook dan ontkom je niet aan een vergelijking. En dat bleek eigenlijk heel eenvoudig.

Het uitzicht vanuit het Sheraton is veel beter. Het restaurant is op de eerste verdieping en je kijkt uit over de boulevard en het strand. Die van het Sunrise is op de “begane grond” (een korte trap op) en je kunt net de straat zien tussen de begroeiing.

Voor alle andere punten is het Sunrise beter tot veel beter. De tafel ziet er keurig verzorgd uit, de bediening is professioneel, vriendelijk, men vindt tussendoor tijd voor een praatje en het eten is erg goed.

Kortom, mijn persoonlijke mening (en die van Minh): een aanrader! Maar alleen als je perse in het restaurant van een veel-sterren-hotel wil eten.
 
je kunt i.d.d. af en toe het door jou omschreven rijgedrag van de Vietnamezen herkennen Fred.
Bij het bekijken van de film moet je ook rekening houden met wat ik al eerder vertelde: Erich krijgt met zijn motor een hoop ruimte en voorrang. Als ik tijdens onze tocht een camera op mijn helm had gehad, had je heel wat vaker auto's en motoren recht op de camera af zien komen.
 
heb dit onderwerp met veel plezier gelezen. Herken ook heel veel. Ben sinds 2000 met een Vietnamese getrouwd, maar woon in NL.
Waar ik voor waarschuwen wil is dat als je op de motor door Vnam wil gaan bv noord-zuid, je rekening moet houden met eventuele ziektekosten. Er is goede medische zorg beschikbaar in Vnam, maar je moet wel contact af tikken en dat kunnen fikse bedragen zijn.
Mocht je uberhaupt een keer betrokken raken bij een ongeluk dan heb je een probleem. Indien schuldig (en wanneer ben je dat niet als rijke buitenlander die de taal niet spreekt) dan gevangenis of wederom contant aftikken. Een paar jaar geleden kon een zwager van mij USD 40.000 ophoesten omdat hij iemand had doodgereden.
Het land is bijzonder mooi, maar...
Wat aanvullende opmerkingen van Minh.
Als je een ongeluk hebt gehad is het kennen van iemand, die veel kontakten heeft in Vietnam, heel erg belangrijk. Als je dat niet hebt, kun je een advocaat zoeken in Hanoi of HCM. Blijft onverlet dat het (veel) geld en tijd kost.

Medische kosten. Neem altijd wat medicijnen mee als paracetamol, iets tegen diarree etc. Goede medische verzorging is eigenlijk alleen in de grote steden als Hanoi en HCM te krijgen. Zelfs hier in Nha Trang zijn maar weinig doktoren te vinden die Engels spreken.

Illustratief hiervoor is het verhaal van een Australische vriend. Die had wat last van maag- en buikklachten en gaat naar een dokter hier.
“I think you have problems in testicles.”
“No, I don’t think so.”
“Yes, yes, you have problems in testicles.”
“You mean intestine?”
“Ehhh...yes, you have problems in intestine”.
Hij is maar voor een second opinion naar een andere arts gegaan.
 
Laatst bewerkt:
Vietnamese specialiteiten

Dit stukje is misschien minder geschikt voor mensen met een wat zwakke maag.

Een bekend gezegde luidt: Vietnamezen eten alles met poten behalve een tafel en alles wat vliegt behalve een vliegtuig.

En dat klopt aardig: je kunt zo ongeveer elke diersoort - beschermd of niet- op een menukaart aantreffen. Voorbeelden zijn slang, hond, krokodil, zeeëgel, gewone egel, kikkerbilletjes en nog veel meer onbekende dier- en vissoorten.

Zelf heb ik iets van “als het maar niet meer lijkt op hoe het er ooit uitzag.....” dus de bovengenoemde lekkernijen heb ik ook allemaal geprobeerd. Slang zelfs vaker. Smaakt uitstekend. Erbij drink je vaak het bloed van de slang dat ze mengen met rijstwijn (= ca. 60% alcohol). Volgens de Vietnamese traditie goed voor de mannen (net als taugé trouwens). In een gespecialiseerd restaurant kun je de slang zelf uitkiezen en doden ze die aan tafel. De grens voor mij lag bij het hart. Dat halen ze eruit en doen dan in een kommetje rijstwijn, Dat ligt dan nog een tijdje te kloppen en is voor de eregast aan tafel. Je moet dat in 1 keer doorslikken en dan schijn je het nog een tijdje in je maag te voelen kloppen. Hoewel eregast toch maar voor bedankt. Eén van de anderen nam het toen maar gooide het heel laf eerst in de hete olie. Watje.

Ook “kwak-kwak” heb ik weinig mee. Dit zijn eendeëieren die ze, als ze bijna uitkomen, onder het beest vandaan halen en koken. Je eet dus eigenlijk het embryo. Ik heb iets van: “het loopt naar je toe en praat tegen je ‘kwak-kwak’”. Vandaar de naam die ik er aan heb gegeven. De Vietnamese naam is Hôt vit lôn. Zie ook Balut (ei) - Wikipedia

Tijdens mijn sabattical liet Minh, toen ik een keer niet lekker was, medicinale soep brengen. In de beker zit dan soep en een compleet zwart kuiken. Toen ik met een groot mes te keer ging had ik ook iets van “hadden ze die kop....HAK.... en die poten...HAK, HAK.... er niet meteen af kunnen halen?”

Trouwens, wie in de Mekong-delta komt moet daar zeker slang proberen. In de gewone restaurants wordt het beest gewoon in de keuken geslacht en zie je er niets van. En geloof me, het smaakt uitstekend.

Toevoeging. De forum-programmatuur weigert om (ei) aan de link toe te voegen. Als je nu op de link klikt, moet je daarna bovenaan de tweede optie (=ei) kiezen.

leuk ! ik was er in 2011. Als voormalige kok probeer ik altijd alles te testen . Dit drankje stond zo op nummer een bij me om te proberen maar helaas niet kunnen vinden :(

hoe was het ?

bij de buren ( Cambodja )had ik vogelspinnen op en dat was echt verassend lekker !
 
ik moet zeggen dat ik wel helemaal verliefd ben geworden op de Aziatische "motoren"( hoge wielen , klein hoeveelheid cc maar ontzettend wendbaar) ik rij nu op deze

full



ik reed een paar keer op die honda wave's . Toen ik weer in NL was moest ik echt weer wennen aan normaal schakelen ipv alles naar bendeden
 
Laatst bewerkt:
Modderbaden

We zijn gisteren naar een nieuw modderbad geweest: 100 egg mud bath. Ik ga proberen of ik een vergelijking van de 3 modderbaden kan maken. Zal niet meevallen.
 
leuk ! ik was er in 2011. Als voormalige kok probeer ik altijd alles te testen . Dit drankje stond zo op nummer een bij me om te proberen maar helaas niet kunnen vinden :(

hoe was het ?

bij de buren ( Cambodja )had ik vogelspinnen op en dat was echt verassend lekker !
De rijstwijn is zo sterk dat je het bloed nauwelijks proeft. In het eerder beschreven verhaal waar ik het hart van de slang kreeg aangeboden hebben we de hele avond rijstwijn met slangebloed gedronken. Je weet op een gegeven moment niet beter meer.

In het eerder beschreven Bien Tien seafood restaurant heb ik trouwens ook weer wat nieuws gegeten: baby-shark. Je kunt de botten ook opeten. Ik vond het tegenvallen: het was wat “melig” van smaak en structuur. Gelukkig had een ander het besteld en heb ik alleen maar wat geprobeerd.
 
Politie-controles in Nha Trang

Volgens de chauffeur, die ons eergisteren reed, houdt de politie 1 keer per 6 maanden uitgebreide controles. Meestal vinden die plaats rond juli/augustus en december. Men staat dan op onverwachte plekken en controleert op onverwachte tijdstippen. Dat verklaart waarom ik ben aangehouden op een plaats, waar ik nog nooit politie-controle had gezien en op een tijdstip rond de lunchpauze, wanneer men normaal gesproken al lang achter een kommetje Pho of rijst zit.

Ook zag ik eergisteren vanuit de taxi een controle op een plaats waar ze nooit staan, en al helemaal niet om 17:30. En dit is een plaats na de bekende controleplaatsen en ook één, waar ik het gas meestal te ver open draai. Zucht, ook hier maar 40 aan gaan houden. Je kunt het Wilhelmus achterstevoren fluiten.

Maar goed, wie in de genoemde maanden in Nha Trang en omgeving is, is bij deze gewaarschuwd.
 
E-mailen

Mensen die vanuit Vietnam e-mailen moeten er rekening mee houden dat e-mails soms niet aankomen. Dat is mij al meerdere keren gebeurd met als triest dieptepunt de verjaardagskaart voor mijn dochter, waar ik redelijk wat tijd in had gestoken. Maar ook een Engelse vriend, die bepaalde informatie vroeg, herhaalde dat na een week. Tijdens een Skype-gesprek bleek dat ook hij geen antwoord van mij had ontvangen. En ja, het was wel degelijk verstuurd.

Probleem is dat je nooit zeker weet of een mail is aangekomen, behalve als je antwoord erop krijgt. Maar je loopt wel het risico een slechte naam te krijgen. Denk hier dus aan als je in VN op vakantie bent en geen antwoord op je mails krijgt.
 
En via een webmail zoals Hotmail of als ik daar in zou loggen op de webmail van m'n NL provider? Dat zou wel "gewoon" moeten werken lijkt mij.
 
Laatst bewerkt:
Dagtrip naar Ninh Hoa

Op 26 juni heb ik een beschrijving gegeven van een ééndaagse trip naar Ninh Hoa en het bijbehorende schiereiland. Erich heeft inmiddels een film hierover op YouTube gezet. Je kunt hem bekijken op
 
Ik heb al vele jaren een NL-provider, waar mijn website staat en waar ik ook de webmail van gebruik. Nogmaals, het gebeurt incidenteel, maar of dat 1 keer per week/maand/jaar is weet ik niet. Het overgrote deel van de mails gaat gewoon goed.
 
Verjaardagen

Verjaardagen worden in Vietnam door de wat oudere mensen nauwlijks gevierd. Dat zit niet in de cultuur. Men vindt dat met Tet het nieuwe (levens)jaar begint en niet op de verjaardag. Wat wel gebeurd –mits de familie genoeg geld heeft- is dat een speciale leeftijd wordt gevierd, bv. 70, 80 of 90 jaar.

Jongere mensen vieren tegenwoordig wat meer hun verjaardag, compleet met feestje en cadeaus. En over cadeaus gesproken, deze worden bijna nooit geopend in het bijzijn van de gever. De gever zou kunnen denken, dat men direct de waarde van het cadeau wil weten en als die niet goed is zou de gever gezichtsverlies lijden. Kijk dus niet vreemd op als je ergens wordt uitgenodigd en men legt het presentje, dat je hebt meegenomen, ongeopend terzijde. Dit is normaal en beleefd.

Chuc Mung Sinh Nhat
full
 
Laatst bewerkt:
Disco in Nha Trang

Onze vaste chauffeur gaf 2 adressen op toen we hem naar disco’s in Nha Trang vroegen. Er zit er één in het Yasaka hotel, waar volgens hem het wat rustigere publiek komt. De wat “wildere(?)” gaan naar de disco onder het Lodge-hotel, tegenover de Tourist-information-lotus op de boulevard.

Het is al zo lang geleden, dat ik zo’n ding van binnen heb gezien, dat ik iemand heb gevraagd om iets hierover te schrijven. Maar die is uiteindelijk ook niet gegaan. Het was op dat moment al heel rustig op straat. En de receptie van het hotel had al aangegeven dat het uitgaansleven in Vietnam vroeg begint en de disco’s dicht gaan wanneer er weinig mensen zijn. Dat kan dus om 03:00 uur zijn, maar ook gewoon al om 24:00. Het had toen eigenlijk geen zin meer om voor een mogelijk heel korte periode weg te gaan.

Wie brengt er een bezoek en schrijft een recensie?

De foto’s zijn gemaakt vanuit het nieuwe Havana hotel aan de boulevard van Nha Trang.

full


full
 
Zucht....... ook mooi *D

Onze keus dit jaar is geen Vietnam geworden.... Malaysia, Sarawak :P
Vietnam komen we echt wel weer.... :Y (al is het alleen maar om het eten) 8-)
 
Tja, een goede keus maken blijkt erg moeilijk. O-)


Niettemin een hele prettige vakantie toegewenst. En dat zal gezien de landenkeuze ook best wel lukken.
 
Modderbaden

Op 6 mei schreef ik over een bezoek aan de Thap Ba modderbaden. Zie Dịch vụ Archives - Tắm bùn Tháp Bà
Ik gaf aan dat er nu ook een tweede is. Zie I- RESORT HOT MINERAL SPRING We hebben deze kort geleden bezocht.
En sinds eind 2012 is er een derde geopend aan de weg van Nha Trang naar het vliegveld: 100 Egg Mud Bath. Zie http://www.tambuntramtrung.vn/eng/. Ook deze hebben we inmiddels bezocht.
En ja, je ontkomt dan niet helemaal aan een vergelijking tussen de drie baden. Dat is erg moeilijk, maar toch een poging daartoe. Ik heb uiteindelijk een aantal aspecten voor elk modderbad uitgediept.


Algemeen Thap Ba
Thap Ba ziet er hier en daar wat sjofeltjes uit. In de weekenden en met name in de zomer is het er erg druk. Het eten is er vrij slecht, maar je kunt gewoon je eigen eten meenemen.

Algemeen i-resort
I-resort is veel nieuwer en dat is te zien. Het toont mooier en luxueuzer dan Thap Ba. De lokatie is wat verder weg van Nha Trang dan Thap Ba. Het ligt aan een spoorlijn, dus met enige regelmaat hoor je luid toeterende treinen langskomen. Ik heb de indruk dat er in i-resort ook meer personeel rondloopt dan in Thap Ba. Het eten is er redelijk goed.

Algemeen 100 Egg Mud Bath
100 Egg Mud Bath is duidelijk de meest luxueuze van de drie. Het is een heel groot park waar meer attracties zijn. Zo zijn er ook sauna’s en stoombaden: overigens mannen en vrouwen gescheiden en badkleding aanhouden. Men is o.a. bezig met een klimwand maar die was helaas nog niet klaar. Hoe die eruit gaat zien weet ik dus nog niet. Toen wij er waren was het heel erg rusig met gasten. Wel loopt het personeel met walki-talkies die zo luid staan dat je het gesprek op behoorlijke afstand woordelijk kunt volgen. En dreunende bassen uit luidsprekers van het Rock-café naast het zwembad vind ik persoonlijk ook niet echt relaxed.


De behandeling in Thap-Bah.
Deze is betrekkelijk goedkoop. Een ticket voor een gemeenschappelijk bad kost maar VND 120.000 pp. Een private tub VND 300.000 voor 1 persoon of VND 500.000 voor 2 personen. Wij kozen meestal voor een private tub. Je zit dan met zijn tweeen in een badkuip. In onze herinnering is de modder in Thap Ba wat dikker. Ook ga je in Thap Ba na het modderbad eerst op banken liggen om de modder op te laten drogen. Daarna ga je onder de douche. Vervolgens kun je een poosje in een bad met heet mineraalwater zitten. Ik had na deze behandeling altijd het gevoel van een veel “gladdere” huid. Kortom, Thap Ba heeft standaard de meest uitgebreide behandeling.

De behandeling in i-resort.
Wij kozen voor een arrangement van modderbad, zwembad en lunch. Dit kost normaal VND 450.000 pp. Bij het modderbad hadden we het idee, dat de modder nogal waterig was. Daarna ga je onder de douche en is het eigenlijk al klaar. Je kunt dan nog gebruik maken van het zwembad. We hadden na het douchen een wat plakkerig gevoel.

De behandeling in 100 Egg Mud Bath.
Er zijn diverse arrangementen mogelijk. We hadden een arrangement van modderbad, zwembad en stoombad/sauna. Dit kostte ons, een groep van 8 personen, VND 300.000 p.p. Voor het modderbad zit je met z’n tweeen in een groot ei. De modder is behoorlijk dik en bleef goed op het lichaam plakken. Daarna kon je op wat stenen liggen om de modder op te laten drogen en vervolgens onder de douche. Daarna kon je het zwembad in en van het stoombad en/of de sauna gebruik maken. Wat opvalt is dat er maar ruimte is voor een paar personen om de modder liggend op te laten drogen. Verder is er maar één niet al te groot zwembad. Ik heb het idee dat als het wat drukker wordt de behandelingen problemen gaan geven.


Ligbanken in Thap-Bah.
Als je voor de private tub hebt gekozen, zijn er ook speciale ligbanken met zachte matrassen. Anders lig je op de bekende klapstoelen, die je op het strand ziet.

Ligbanken in i-resort
Dit zijn houten ligbanken. Je krijgt een houten rug en een houten kont. Niet relaxed, of beter gezegd gewoon slecht.

Ligbanken in 100 Egg Mud Bath
Ook hier houten banken. Misschien geschikt voor Vietnamezen die op dit soort banken slapen, maar voor de gemiddelde westerling veel te spartaans. Ook hier gewoon slecht.


Zwembad in Thap Ba
Inmiddels zijn er 2 zwembaden. Het water in Thap Ba is duidelijk warmer dan in de andere baden. Voor sommigen misschien te warm.

Zwembad in i-resort
Ook hier zijn een aantal zwembaden. De watertemperatuur is lekker: je kunt er meteen in zonder aan de warmte te moeten wennen.

Zwembad in 100 Egg Mud Bath
Er is maar één zwembad aanwezig, waarin wat plaatsen zijn waar een soort bubblebad gemaakt is. Ook hier een lekkere watertemperatuur.


Waterval in Thap Ba
Er is maar één waterval. Deze is vlak bij het zwembad en dus goed te bereiken. Alleen eronder stappen vereist wat voorzichtigheid met de natte stenen.

Waterval in i-resort
Daar is op dit terrein meer werk van gemaakt. Je moet een trap oplopen maar dan heb je meerdere plaatsen waar je onder de waterval kunt staan. Er zijn zowel plaatsen met een vrij harde waterstraal als wat milder.

Waterval in 100 Egg Mud Bath
Ook hier maar één waterval die wat moeilijker te bereiken is.


Eten in Thap Ba.
Was de laatste keer vrij slecht. Gewoon eigen eten meenemen.

Eten in i-resort
We hadden een arrangement incl. lunch en die was goed.

Eten in 100 Egg Mud Bath
We hebben hier niet gegeten dus daar kan ik niets over zeggen.


Terrein Thap Ba
Het terrein van Thap Ba is voor het grootste gedeelte goed begaanbaar.

Terrein i-resort
Het terrein van i-resort is nogal glooiend en hier en daar glibberig. Ik moest af en toe heel voorzichtig lopen om niet te vallen.

Terrein 100 Egg Mud Bath
Het grootste deel van het terrein is uitstekend begaanbaar, volgens mij (als leek) zelfs voor rolstoelen. Wel glooiend, maar met goede paden. Voor mensen die slecht ter been zijn rijden karretjes rond.


Prijzen.
De hierboven genoemde prijzen zijn die van het arrangement dat wij op dat moment kozen. Wie een keuze wil maken kan het beste de drie websites bezoeken en de mogelijkheden en bijbehorende prijzen vergelijken.


Conclusie
Mijn PERSOONLIJKE mening (voor wat hij waard is).
Wat mij betreft valt i-resort af. Ten opzichte van de andere twee vind ik dit de minste: het modderbad is slechter en minder uitgebreid dan Thap Ba en het geheel minder luxueus dan 100 Egg Mud Bath. Blijft over de keus tussen Thap Ba of 100 Egg Mud Bath. Vanwege de betere prijs/prestatieverhouding neig ik naar Thap Ba, o.a. vanwege het uitgebreidere modderbad en de betere ligstoelen (mits je private tub kiest). Wil je een wat luxueuzere omgeving, een hele dag onder de pannen zijn en ook wat meer doen, dan is 100 Egg Mud Bath misschien de wat betere keuze. Gewoon wat langer in Nha Trang blijven en ze beide uitproberen.
 
De kosten van een visum.

Vandaag bij Ambassade geweest in Den Haag en wilde jullie meteen de prijzen meedelen.

Single entry visum is 77 euro
Multiple entry visum is 87 euro

Deze zijn in een half uurtje klaar terwijl u wacht.

En de visum voor mensen die geboren zijn in Vietnam, ouders hebben die daar geboren zijn of mensen die aangetrouwd zijn is het 50 euro. Deze is net zo lang geldig tot je paspoort verloopt (4,5 jaar max). Let wel op, deze kun je pas na 6 weken ophalen

De prijzen zijn dus zeker iets omhoog gegaan, maar zeker die voor de Vietnamezen in Nederland zelf! Voorheen konden ze voor 2 tientjes een visum voor 4,5 jaar krijgen.

Het is makkelijk als je de formulieren zelf even van tevoren invult via http://www.vietnamembassy.nl/en/
 
Laatst bewerkt:
Video Erich

Ik kreeg weer een link van Erich met een nieuwe korte video. Hij had problemen met de ketting van zijn motor en bracht hem naar zijn vaste reparateur.
Voor degenen die Nha Trang een beetje kennen: de route start in het noorden van Nha Trang op de brug bij de Cham-torens. Vervolgens wordt na de tweede brug op een groot plein rechtsaf geslagen (niet op de video). De video gaat verder op de grote rotonde bij het begin van Le Hong Phong en de weg naar HCM. Er wordt vervolgens richting de grote Buddha gereden. De reparateur zit daar iets voorbij.

Hieronder een deel uit de mail aan mij.

I think this three minute video you will find to your liking. If you would share this video with your friends up in the land of tulips I would be most grateful. And please comment on it as this will help me to make them only better. Also subscribe and tell your friends to do the same.

So then what are you waiting for, get yourself a nice comfy chair put your feet up watch the video and just relax.

Don't forget to write down a comment and to subscribe to my channel.

 
Infrastructuur

Ik ben en blijf van mening dat er te weinig tot niets aan de infrastructuur in mijn directe omgeving wordt gedaan.

Slechte wegen.
Veel binnenwegen zijn slecht en met grote kuilen. Als het heeft geregend kun je er nauwelijk rijden omdat je niet weet hoe diep de kuilen zijn. Soms worden plaatselijk wat kuilen opgevuld met kiezelstenen, maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Soms met grote stenen (ca. 5 cm.), dus je rijdt je banden ook nog aan gort.

Water
Volgens iemand hier in het dorp, die iets (hoogs?) bij de People Committee van ons dorp is, zou er eind vorig jaar een waterleiding worden aangelegd voor water uit de bergen. Helaas, niets meer van gehoord. Dus moeten we het nog steeds doen met het water uit onze eigen put.

Verlichting
Is er niet. Dus als je ’s avonds hier rijdt moet je hopen dat de andere weggebruikers hun licht aan hebben. Want ook dit heb je in 2 smaken: niet of recht vooruit.

Electriciteit.
Die wordt opgewekt d.m.v. waterkracht en valt nog steeds regelmatig voor een periode van 5 min. tot pak weg een paar uur uit. En in de zomer, als het een lange tijd warm is, voor een hele dag van ca. 07:00 – 18:00. Er is dan blijkbaar gebrek aan water en men tracht op deze manier wat te sparen (neem ik tenminste aan). Soms weten we dat een dag van tevoren: de dochter van onze buren werkt bij de People Committee

Brug
Dicht bij huis ligt een brug over een riviertje, waarvan de balken, waar je op rijdt, grotendeels los liggen en waar aan de zijkanten gewoon stukken ontbreken. Ontbrekende stukken of gaten zijn opgevuld met stukken bamboe. Ik rij altijd in het midden en ga voor niets of niemand naar de kant van de brug. Gelukkig denken de meesten er net zo over dus ik heb nog geen problemen ondervonden.

Huisvuil
Vroeger gooide men plastic zakjes met afval gewoon in de berm. Sinds een poosje zijn er op een paar honderd meter van ons huis langs de kant van de weg een paar stenen muurtjes gemaakt, waar je je afvalzakken kunt neerzetten. Binnen de kortste keren lagen er meer zakken op de weg dan tussen de muurtjes. En stinken..... Maar het lag er dan ook al 2-3 maanden! Toevallig is de troep net kort geleden opgehaald en een beetje opgeruimd: in de berm ligt nog steeds behoorlijk wat vuil. Een situatie zoals in de grotere plaatsen waar een paar keer per week een soort vuilniskar langs komt zou een betere oplossing zijn.

Oplossingen
Het probleem is natuurlijk dat ook hier sprake is van een recessie, al zou je dat niet zeggen als je ziet wat er aan de boulevard van Nha Trang allemaal wordt gebouwd (en vervolgens leegstaat). Er is dus geen geld om iets te doen aan de “problemen” van één of ander gat in the middle of nowhere. Volgens Minh is het al beter dan een jaar of 10 geleden (het cynische commentaar zal ik hier achterwege laten). Punt is natuurlijk ook dat geld voor de infrastructuur van de overheid moet komen en dat het geld voor de troep, ehh.... sorry... nieuwbouw, die ze aan de boulevard neergooien door bedrijven wordt opgehoest. Er schijnt wel geld van de ODA (zie Official development assistance - Wikipedia) voor infrastructuur beschikbaar te zijn, maar of dit altijd even goed wordt gemanaged......?

De oplossingen die ik heb vallen weer in de eerder genoemde categorie discussie/terras/Dalat-wijn. Maar in dit geval denk ik ook dat de genoemde zaken over geheel Vietnam gezien zo gigantisch en veelomvattend zijn dat zelfs uitvoering van mijn ideeen nauwelijks ettect zullen hebben. Ofwel, ik zal het niet meer grondig zien veranderen is mijn inschatting.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan